Update rolstoelhandbal

Gepubliceerd op door Pim Dokkum
Teamfoto van het rolstoelhandbalteam in België

De rolstoelhandbalafdeling van CSV is de competitie gestart met twee teams, bestaande uit totaal 21 personen. De eerste competitiedag heeft in Kwintsheul plaatsgevonden en de tweede was op 10 oktober in De Bloemen. Helaas werd na 2 wedstrijddagen de competitie stilgelegd omdat er niet meer in de zaal gesport mocht worden wegens Corona.

Vanaf februari 2022 mogen we weer in de zaal en er stond meteen weer een competitiedag gepland in De Bloemen. Helaas heeft de competitie-organisatie moeten besluiten dit seizoen de competitie niet uit te spelen. Het is niet mogelijk de niet-gespeelde wedstrijden in te halen. Toch worden de al geplande wedstrijden de komende tijd gespeeld; maar op vriendschappelijke basis.

Afgelopen oktober en november heeft een CSV-roltoelhandbalteam meegedaan aan een toernooi in Duitsland en in België. In zowel Hannover (Duitsland) als in Spa (België) werd de 2e plaats behaald!

In Hannover was het spelniveau van CSV en Quintus hoger dan dat van de Duitse teams; en daar deden we het helaas niet zo goed als Quintus dat eerste werd. Bij het toernooi in Spa lag het spelniveau hoger dan op het toernooi in Hannover. Twee Franse teams een team uit Noorwegen en twee Nederlandse teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging de finale tussen Sélestat (Frankrijk) en CSV. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk won Sélestat met 1 punt verschil.

We kijken met veel plezier terug naar beide toernooien en hopen op een vervolg komend seizoen.

Wie een indruk wil hebben van CSV-rolstoelhandbal? Bekijk dan snel de facebookpagina van CSV Rolstoelhandbal.