Coronaprotocol bij CSV Handbal

Laatst gewijzigd: 18 oktober, 2020

Lees hier het laatste nieuwsbericht. Het onderstaande bericht is niet meer van toepassing.

Handbal is een contactsport en valt daardoor op het oog moeilijk te verenigen met de algemeen geldende regels in de samenleving. Er zijn dan ook veel richtlijnen opgesteld door het NHV. Het totaalpakket aan maatregelen is te omvangrijk om in deze nieuwsbrief op te nemen. Je kunt ze terugvinden op https://www.handbal.nl/protocol-corona-en-wedstrijden/  en voor de veelgestelde vragen zie: https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/

Thuiswedstrijden op Wouterland

Ons sportcomplex is ‘gewoon’ geopend. Uiteraard hebben we naar aanleiding van de richtlijnen van de overheid en het NOC*NSF wel diverse maatregelen getroffen.

Lees onze laatste update hier: https://www.csvhandbal.nl/covid-19-update/ 

Algemeen 

Ouder dan 18? Bewaar 1,5 meter afstand, tenzij je aan het spelen bent. (Dus ook in de kleedkamers, dugout). 

Tussen de 12 en 18? Bewaar 1,5 meter afstand tot volwassenen (dus ook tot de trainer/coach en in de dugout). 

Jonger dan 12, Jij hoeft geen afstand te bewaren. 

Kleedkamers 

De kleedkamers zijn geopend. Per team is er een kleedkamer beschikbaar (vanaf A-jeugd, 2 kleedkamers per team). De indeling hangt bij de ingang van de kleedkamers. Tassen (bij droog weer) meenemen naar het veld. Alleen in geval van nood opbergen in tassenrek in het halletje bij de toiletten. 

Voor de thuiswedstrijden

Kom liefst in je tenue naar de club, zodat je je voor de wedstrijd niet hoeft om te kleden. Verzoek aan thuisspelende teams om zich thuis te douchen. 

Na gebruik van de kleedkamer: graag lichtknopjes/deurknoppen en toilet afnemen. Daarvoor stelt de club hygiënische doekjes ter beschikking. 

Het is aan de begeleiders van de teams om de regels in de kleedkamers te handhaven. 

Kantine 

De kantine voorziet niet in zitplaatsen. Publiek dient dus zelf voor passende kleding en/of paraplu te zorgen. 

Bestellen van eten en drinken kan bij het bestelpunt. 

Afhalen van bestelling bij het afgiftepunt, bij de openslaande deuren van de kantine. Betaal zo veel mogelijk contactloos en/of met pin. 

Sportkantines zijn gesloten. Lees onze laatste update hier: https://www.csvhandbal.nl/covid-19-update/

Toiletten 

Bij betreden clubhuis, handen desinfecteren. 

Volg de aangegeven routes.

Het toilet is beschikbaar. Na het plassen, handen wassen! 

Houd afstand en vermijd drukte. 

Uitwedstrijden

Ben je ouder dan 18 jaar, dan dien je in de auto een mondkapje te dragen. Dit geldt dus ook voor de ouders die rijden met kinderen, ouder dan 12 jaar. 

Houd langs de lijn 1,5 meter afstand tot elkaar. 

Om het aantal ouders (langs de lijn) te beperken, vragen wij om met zo min mogelijk auto’s en ouders naar de wedstrijden te gaan. 

Houd je aan de regels en richtlijnen die staan aangegeven bij de ontvangende club. 

Het is aan de verenigingen zelf om de richtlijnen van de overheid te vertalen in concrete maatregelen op het complex. Hierdoor zal het voorkomen dat de maatregelen per vereniging verschillen. Het NHV heeft een overzicht gemaakt waarin iedere vereniging de maatregelen kan invullen. Het overzicht vind je op deze pagina 

https://www.handbal.nl/protocol-corona-en-wedstrijden/. Zo kan ieder team vooraf bekijken of de kantine en kleedkamers bij de betreffende vereniging geopend zijn. 

Tenslotte

Na de lange periode zonder wedstrijdsport snappen we dat veel leden en andere betrokkenen staan te popelen om weer te beginnen. Toch roepen we iedereen op de richtlijnen vanuit de overheid strikt op te volgen. Dus heb je (milde) klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd afstand en vermijd drukte. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat het virus onder controle blijft en de sportcompetities niet stilgelegd hoeven te worden. 

Bestuur CSV Handbal