Nederlands Rolstoelhandbal Team zilver op EK/WK

Gepubliceerd op door Pim Dokkum
Rolstoelhandbal
Het zilveren Nederlands rolstoelhandbalteam

Op 18, 19 en 20 november 2022 werd het EK/WK Rolstoelhandbal gespeeld in Portugal.

Het Nederlands Rolstoelhandbal Team met bondscoach Menno de Klerk bestaat uit 12 spelers.

Jolanda, Astrid, Irene, Mieke, Joyce, Robert, Marcel en John spelen bij CSV en samen met 3 spelers van Quintus en 1 van Foreholte vormden zij dit Nederlands Team.

In poule B werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen het team van Portugal. Deze tegenstander was helaas te sterk en er werd verloren met 20-10

Op 18 november werd daarna gespeeld tegen India en ook deze wedstrijd leidde niet tot het gewenste resultaat. De uitslag werd 9-8 in het voordeel van India.

De volgende dag was Roemenië de tegenstander en deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Bij de shoot-out die hierna volgde had Nederland de zenuwen het beste in bedwang en werd de wedstrijd gewonnen met 14-10

Door deze overwinning moest er een wedstrijd tegen Spanje gespeeld worden. Deze moest gewonnen worden om door te kunnen gaan naar de halve finale. Gelukkig lukte dit. Na een spannende wedstrijd was de eindstand 18-20 in het voordeel van Nederland.

Zondag 20 november werd in de kwartfinale gewonnen van Noorwegen met 5-11, waardoor een plaats in de finale zeker gesteld werd.

In de finale moest opnieuw gespeeld worden tegen Portugal. Ondanks de inzet van de Nederlandse spelers lukte het niet om de Portugezen te verslaan. De eindstand na 2 keer 20 minuten spelen werd 18-10. Het Nederlands Team behaalde hiermee de 2e plaats op dit EK/WK.

Alle spelers van het Nederlands Team feliciteren we met deze plek en wij zijn heel trots op de spelers van CSV die bijgedragen hebben aan dit mooie resultaat.