Komt er een KidsVakantieCocktail in de zomervakantie?

Door: Tim Bakkum

Gepubliceerd op: 8 april, 2021

Foto (Nico Lute); Links bij de vlag; Anne-Marie & Merle, in het doel; Xander, jeugdleden; Noor, Jill, Max en Lars, recht bij de vlag; Natalie & Sander hebben er zin in. 

 

We kijken allemaal uit naar zoveel mogelijk “weer normaal doen”, deze corona periode is helaas nog niet voorbij. Lastig om de laatste weken nog vol te houden. Soms komt in de media voorbij dat op 1 juli weer meer mogelijk is. “Nou dat is goed nieuws” vinden Anne-Marie en Natalie, zij coördineren de jaarlijkse KidsVakantieCocktail. “Een geweldige kindertraditie in de CAL-gemeente en als er meer kan dan zijn deze kinderactiviteiten in de zomervakantie het eerste wat voorbij komt”. Anne-Marie; “Voor de basisschoolleeftijd worden sportieve, leerzame, educatieve en gezellige activiteiten georganiseerd waar wij verenigingen of organisaties voor benaderen. Natalie vult aan dat ze samen met Anne-Marie voor het vijfde jaar dit mooie KVC project regelen. “Elk jaar proberen we nieuwe clubs erbij te krijgen, dat lukt vaak en dat zie je ook terug in de flyer die naar alle basisscholen gaan en uitgedeeld worden aan 3500 leerlingen.  We hebben een paar nieuwe organisaties op het oog voor komende KVC. Echt super als door ons eigen initiatief een vereniging mee wil doen. Voor dit jaar zijn we er trots dat de CSV Handbal mee wil doen met de KVC”. 

Net zo trots op de deelname is Xander Blankestijn, al bijna zes jaar voorzitter bij CSV Handbal. “We bestaan al ruim 70 jaar met circa 100 jeugdleden en 60 volwassen leden. Ik merk dat het bij iedereen binnen onze club jeukt om weer te mogen sporten en bewegen. Vooral het contact met andere leden wordt gemist. Ook vele vrijwilligers kijken weer halsreikend uit naar het moment dat er weer wat georganiseerd kan worden, zoals bijvoorbeeld ons jaarlijks schoolhandbaltoernooi waar ‘normaal’ ruim 350 kinderen aan deelnamen. Door onze deelname aan de KidsVakantieCocktail is het seizoen nu nog uitgebreider opgezet, waardoor kinderen zich de gehele zomervakantie niet hoeven te vervelen. Er is een zeer uitgebreid aanbod in de KVC en het is juist deze variatie die de KVC zo bijzonder maakt. De KVC slaat met al haar activiteiten de perfecte brug voor kinderen in de zomerperiode tussen twee sportseizoenen in”.   

Ook al lijkt de zomervakantie ver weg, vanaf 10 juli is het zover. De dames hebben al een “kick off” e-mail gestuurd naar de organisaties die op hun lijst staan. Er kunnen altijd nieuwe clubs bij hoor zeggen ze enthousiast. Het is ontzettend gaaf dat we aan dit maatschappelijk belang in Castricum, Akersloot en Limmen mogen meewerken. In 1999 is Stichting Welzijn Castricum gestart met verschillende activiteiten om de kinderen die niet op vakantie kunnen toch een leuke zomervakantie te geven. In de loop der jaren is de KVC groter en groter geworden en soms is het lastig om “binnen te komen” zegt Natalie. Dan is KVC onbekend terwijl er wel een jeugd commissie is. Ook Anne-Marie vindt het jammer dat bij een algemene mail sturen naar verenigingen daar vaak geen antwoord op terug komt. Wellicht lukt het via deze weg wel. We doen graag een oproep; als je een creatieve of sportieve kinderactiviteit binnen je vereniging of organisatie hebt en die kan in de zomervakantie én voor basisschoolleeftijd (4 t/m 12 jaar) denk dan eens aan de KidsVakantieCocktail. Het is een samenwerkingsverband en voor ons een vrijwilligersklus om de flyer te maken. Stuur een e-mail naar kvc.castricum@gmail.com.  We hopen dat je aan wilt sluiten bij de leukste kindertraditie in onze gemeente.